in

15 Weird Objects That Have a Purpose

Strange objects in daily life that actually have a purpose

We come across different objects in our daily life that we might find difficult to understand why they exist, or what they are used for.

However, they might have a wholesome meaning after their strange appearance, and sometimes, they might even come in handy.

Viral Strange has collected 15 strange objects and their meaning.

1. What is this item? All night we are solving this. It slides open and there is a tiny piece of foam inside

© jol_andra / Reddit

ANSWER: It’s a key fob for a programmable RFID entry system

2. Squishy rubber balls a little less than 1/2 inch in diameter with divots. Found about a dozen in the street outside my house.

© Oh_TheHumidity / Reddit

ANSWER: They’re NERF-type ammo for kids’ play guns.

3. What is this thing, small blue, and plastic found in the house? no clue what it could be

© IAmDaBreadman / Reddit

ANSWER: It’s the antenna from a snail toy.

4. Flying over an area outside of Tucson we saw this hole and it looks like it has water in it.

© Calrner / Reddit

ANSWER: It’s a pit mine, the spiral you see is the actual road trucks drive on to transport the materials mined from the bottom to the top.

5. Object found in the kitchen of a deceased relative. About 18” long. Puck shaped end is heavy solid metal.

© ikiru71 / Reddit

ANSWER: It’s a handheld salamander. You heat the “puck” and hold it over the food to brown or melt the surface cheese, like a french onion soup.

6. Puck of aluminum scratched up as it was on the road. The top section appears to be two individually milled pieces, separated from a lower section by a rubber o-ring. Heavy object rattles inside when shaken. Used bench vise and pipe wrench but unable to separate bottom and top sections.

© mr-know_nothing / Reddit

ANSWER: It’s a car fragrance diffuser.

7. It’s upside but looks to be a feeder or nester of some sort, attached to the top of the fence by the previous owner. What is this thing?

© descendin9 / Reddit

ANSWER: It’s for bees, particularly Mason bees.

8. Green glass faceted item. Not an ashtray (no groove for a cigarette). It is also hollow, which makes it much different from the paperweights I found on Google.

© oienue / Reddit
Advertisement

ANSWER: Looks like a geode bowl, usually used for change and keys.

9. What is this thing hanging outside my fireplace? It seems to have gears inside of it and pivots into the fireplace

© burnout641 / Reddit

ANSWER: It’s a clockwork spit-turner for automatically turning a roast or other meat.

10. Metal gun, looks like trigger housing or something, found metal detecting

© shrimpymcshrimp / Reddit

ANSWER: A hammer to an old cap gun.

11. What is this leather thing that was in a subscription box? We can’t figure it out!

© YushkaBear / Reddit

ANSWER: It’s a Kiko brand leather bookmark.

12. My fiancée has this mug and we can’t figure out what Santa is supposed to be holding. (it just says “holly jolly holidays”)

© Herodias / Reddit

ANSWER: It’s a list like a scroll, a naughty and nice list, I’d imagine.

13. My husband found this in our new house’s ice maker. It’s jade we think.

© LadyBrittanica / Reddit

ANSWER: It’s jade, an eye massage tool.

14. Little razors attached to some sort of handle…found on top of the fridge. My husband has no idea either

© cbecker098 / Reddit

ANSWER: It’s an attachment for a mandolin slicer to make julienne cut veggies. It looks like one of the sides broke off, where it clips on.

15. WITT? Ceramic pieces that came with a cookie jar but seem unrelated. When searching the cookie jar we’ve found no mention. There are 5 of them.

© caraj1997 / Reddit

ANSWER: It’s a ceramic cornucopia — it’s decorative, and you stuff it generously with little goodies spilling out.

Have you ever come across any strange object? Tell us more in the comment section below.

Advertisement

Written by Dadadel

CEO of @dadadelcreative® | Advertising & Social Media Agency
Software Engineering graduate • Copywriter • Digital Marketer

Dadadel loves to smile and have a fine bottle of red wine. She is very keen on sarcasm and cats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GIPHY App Key not set. Please check settings